Lugna godståget i sinnet
Tycker du att det är svårt att meditera? Meditation definieras ofta som att lugna eller lugna sinnet. Det finns många sätt att göra detta. Och det är goda nyheter.

Ett effektivt sätt att lugna sinnet är att skapa ett mycket starkt fokus på en sak. Sångskålar är ett framgångsrikt verktyg för att skapa detta fokus. Deras ljud har en så kraftfull närvaro att det är svårt att inte fokusera sinnet, speciellt när du spelar en. Det är ett underbart sätt att skapa ett meditativt tillstånd med minimal ansträngning. Och det är ännu bättre nyheter.

Ljud rör sig genom din kropp snabbare än det rör sig genom luften. Ljudet från sångskålarna påverkar dig fysiskt på tre huvudsakliga sätt. Den första är effekten av ljudet på dina hjärnvågor. Det stimulerar fler hjärnvågor i alfafrekvensområdet (cirka 8 till 13 Hertz), vilket lugnar sinnet. Den andra är effekten av den fysiska rörelsen av att spela skålen. Denna enkla och repetitiva rörelse befaller din uppmärksamhet liksom ljudet som skapas av skålen. Detta skapar i sin tur den tredje effekten. Din andning och hjärtslag saktar ner, vilket gör att du blir avslappnad.

Jag har hjälpt många människor att lära sig spela tibetanska och kristallsångsskålar och har hittat några enkla saker för att göra din första erfarenhet av att spela bowls framgångsrik.Godstransport tåg En sångskål spelas antingen genom att slå på utsidan av skålen eller genom att gnugga pinnen eller klubban runt den yttre kanten. Vissa människor upplever att det finns en subtil skillnad i känslan och effekten som skapas inom dem genom att välja antingen medurs eller moturs riktning för gnidningsrörelsen. Om du har en sångskål, inbjuder jag dig att leka med denna. Nedan finns några användbara tips.

Tibetansk (eller metall) sångskål: 1. Om skålen är liten nog att passa i handen för att spela, se till att du håller skålen på ett sätt som dämpar ljudet så lite som möjligt. Om du lindar fingrarna runt skålen dämpar du dess ljud mer. Två sätt som fungerar bra är att antingen hålla handen platt och placera skålen mitt på handflatan eller att balansera skålen på fingertopparna.

2. Om skålen har en rak kant, håll pinnen rakt upp och ner när du flyttar pinnen runt skålens kant. Om skålen har en böjd kant, försök att hålla pinnen i vinkel mot skålens mitt när du flyttar pinnen runt kanten. Du kan variera trycket från stickan mot skålen för att kontrollera ljudvolymen. Du kan också ge skålen ett lätt tryck för att få igång ljudet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post